ETUSIVU  PELTOSALAOJITUS MAANRAKENNUS TALON_POHJATYÖT YHTEYSTIEDOT

Peltosalaojitusta Seinäjoelta

Täyden palvelun peltosalaojaurakointia

Miltä märkä viime syksy näytti pelloillasi?  Tänä vuonna, jos koskaan, on viisasta salaojittaa, kun märkien kohtien sijainti on hyvässä muistissa.

Lakeuden Salaoja Oy palvelee kattavasti salaojaurakoinissa. Suoritamme peltosalaojitusta ja ojittamista ketterällä, mutta tehokkaalla kalustollamme. Salaojittamalla peltosi saat paremmat viljelytulokset ja pääset nauttimaan paremmin nykyaikaisten työkoneidesi eduista. Meiltä saat kaikki tarvittavat salaojatarvikkeet muitta mutkitta.

Salaojitus on selvää säästöä – se kannattaa!

Kun investoit salaojitukseen, on se kuin hyvä "perustus", joka kestää vuosikymmenet. Samalla säästät tuotantopanoksissa. Märässä maassa kalkitus, lannoitus ja kasvinsuojelu valuvat osaksi hukkaan. Salaojitettu pelto toimii vuosikymmenet sellaisenaan. Rautapitoisessa maaperässä salaojaputkien huuhtelu pitää putket tiptop, joten se kannattaa teetättää muutaman vuoden välein. Viime vuosina yleistyneet sateet todentavat salaojien merkityksen.

Ojittaminen onnistuu kesäkeleilläkin

Vältä syksyinen ruuhka ja kiire ja käytä kesän parhaat ojituskelit hyödyksesi! Orasmaitten ojitus onnistuu nykytekniikalla pienin vaurioin, eikä tallausvaikutusta syksyllä juurikaan huomaa. Harvenna syksyn työsumaa kesään ja säästä syksyä omiin urakoihisi.

Olisiko tarvetta täydennysojitukseen?

Nykyviljelytekniikalla tiiviiden maiden ojavälinä on tulisi pitää 7 - 12 metrissä.

Pintavesikuivatus estää lätäköitymisen

Tehostus-salaojitettujen peltojen tuottavuuden parantamiseksi on myös mahdollista tehdä notkonteiden pintavesikuivatus. Pintavesien lätäköitymisen aiheuttama maahuokostilan vettyminen estyy, eikä maa ei enää tiivisty.

Salaojakastelusta voimaa kasvukauteen

Mikä säätösalaojitus? Säätösalaojituksessa säädetään pelloilta tulevaa salaojavaluntaa säätökaivoihin. Näin kasvuolosuhteet paranevat ja ravinnehuuhtoumat vähenevät. Säätökastelu erinomaisesti valumavesien käsittelyssä ja viljelyksien altakastelussa.  Toteutamme ja hankimme materiaalit ja asennamme säätösalaojakaivot esimerkiksi lisäojituksen yhteydessä. Salaojitukseen ja säätösalaojitukseen on mahdollista hakea investointitukea.

Lohkokoon suurentaminen putkituksella

Paranna lohkojen kokoa valtaojien putkituksella. Kahden tai useamman viljelijän yhteishankkeen avustus hankkeelle on 50 %. Putkitus on samalla ekoteko, sillä se estää fosforin pääsyn vesistöön tehokkaasti.

Ota yhteyttä - kerromme mielellämme salaojituksesta!

Kun kyseessä on maanrakennus, ota yhteyttä Lakeuden Salaoja Oy:hyn. Kysy lisää maanrakennuksen ammattilaiselta! Toteutamme myös rakennusten salaojitukset.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Kysy lisää palveluista, pyydä tarjous tai anna palautetta. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Nimi:
Puhelin:
Sähköposti:
Yhteystiedot:
Lakeuden Salaoja Oy
Niemistöntie 14
60420 SEINÄJOKI
Soita meille:
Puh. 050 490 3483
Lähetä viesti:
anssi.ristimaki@gmail.com